Avenir/Blogg

Avenir Advokater
– en modernare advokatbyrå

Nytt år – nya utmaningar?

Future is coming! Våra hjältar – du ser L-X, Vide och Newdawn här – är värdar för den nya bloggen här på Avenir. Här kommer vi att skriva om sådant vi vill (och kan) dela med oss av. Det kan vara något spännande fall vi jobbat med, någon intressant (eller kanske mest nyttig) juridisk nyhet, eller något – vad som helst – som vi känner för att dela med oss av. Så håll koll på bloggen!

Jag har en bra känsla av 2016. Om vi blickar bakåt, har vi haft ett par händelserika år med flera stora fall bakom oss. Det har varit kul och fartfyllt, och hårt arbete. Vi har kämpat för den lilla människan (45 stycken, närmare bestämt) mot ”de stora drakarna” i fallen mot Acta och Kaupthing. Vi har lärt oss allt om slottsförvaltning, och vi har hjälpt våra klienter med köp och försäljning av både små och stora företag, och en och annan fastighet (en del av det som nämns här kan ni läsa mer om på vår nyhetssida). Norrköping blomstrar, det händer mycket nu, och vi är en stolt del av det.

Samtidigt har vi växt så det knakar. Det som för knappt fyra år sedan började med två personer, består nu av sju medarbetare. Vi har sedan starten blivit ytterligare tre jurister, Tintin som assistent, och Björn på ekonomi. Vi har dubblat lokalytan. Vi tycker det är ganska lagom nu. Visst kan man vara fler – jobb är det inte ont om. Men vi vill inte växa för sakens skull. Vi vill inte nyanställa för att se ”stora” ut – våra klienter kommer till oss för vår kompetens och inte storleken. Vi vill behålla vår familjära stämning på kontoret, vi vill att alla ska trivas och ha ett intressant och utmanande arbete. Men förmodligen behöver vi ändå förstärkning på juristsidan inom kort. Det tenderar liksom att bli så, vilket är väldigt roligt.

Jag har hur som helst en bra känsla av 2016. Det här är ett bra år. Det är skottår, OS-år, Game of Thrones säsong 6 kommer i april, och året innehåller rekordmånga arbetsdagar. 253 för att vara exakt – visste ni att varje arbetsdag motsvarar en förbättring av BNP med ca 5 miljarder kronor? Japp, det här är ett bra år.

Strax åker hela firman till Åre på lång-weekend. Inte för att kompensera för de många arbetsdagarna, men för att vi trivs tillsammans, och vi vet dessutom att man arbetar bättre och hela firman gynnas om vi har det kul på jobbet. Oavsett om det är 249 eller 253 årsarbetsdagar.

/Hanna